Ayşe Balın
ONLINE DERGİ İÇİN TIKLAYIN!

ASTROLOJİ TARİHİ



Doğum Saaitinin Önemi


Bir insan neden eşi bulunmaz mucizedir 
hayatın ve var oluşun içinde 
biricik ve tekildir 

Doğum saati neden çok önemlidir
Zaman dilimleri genellikle Greenwich Ortalama Zamanına göre kaç saat fark ettikleri ile tanımlanır. İngiltere'de bulunan Greenwich 0 boylamında ve diğer zaman dilimlerinin başlangıç noktası olarak aldıkları Greenwich zaman dilimi hesaplamalarda çok önemli bir yer tutmaktadır. Astrolojik hesaplamalarda da doğduğunuz yerin, hesaplama için kullandığınız programda kullanılması çok önemlidir.

Astrolojik olarak doğru hesaplamaların yapılabilmesi ve özellikle hayati konularda zaman ve yer saptanması için öngörüde bulunabilmesi için tüm dünya ile eş zamanlı bir ifadeye geçmek gereklidir. Zamansal olarak doğum saatinin sizin tüm dünyanızdan haberi olmayan mekanik bir programa hatırlatılması ve sistemin uyarılması şarttır. Tüm bunlardan bağımsız ve çok önemli bir konu vardır ki, aslında yazımızın ana temasını o oluşturuyor.Kimse aynı zaman ve aynı yerde tam olarak "o" vakitte doğamaz. Bir an ve yerin işgali yalnızca 1 kişiye özeldir.

Aynı batından doğan ikiz bebeklerimiz bile, dünyanın dönüş hızı ve horoskopa izini bırakan tüm gezegen , yıldız yada sabit yıldızlara yaptığı olağanüstü değişim açıları nedeni ile asla aynı yapıyı gösteremez.

Anne batınını bir açının merkez noktası olarak ele alırsanız, en azından iyimser bir tahmin ile yalnızca 2 gezegene açı yapmış olsa bile dünyanın hızını da hesaba katar isek, astronomik ölçüler ile değerlendirilecek açısal değişiklikler olacaktır. Dünyanın hızına yakından bakalım. Dünyanın dairesel çevresi 25.000 mil yani 40.000 km ' dir. Bu büyüklük kendi etrafındaki dönüşünü 24 saatte tamamlanmaktadır. 25.000 / 24 = 1041.66 mil ' in 1 saatte kat edilmesi demektir. Km olarak ifade eder isek, 40.000 / 24 = 1666.66... km ' nin 1 saatte kat edilmesi demektir. Bu da 1 dakikaya yaklaşık 28 km 'lik bir hareket düşer.

28 km'yi dönerek alan aldığınızda ve bunu açısal bir değer olarak ifade ettiğinizde bizim horoskoplarımızda önem arz eden tüm gezegen ve yıldız ilişkilerine uzaklıkları da hesaba katarak , iki ayrı bebeğin 1 dakikalık doğumu ile büyük sonuç farklılıkları oluşmasına neden olduğunu görürsünüz. Tabii hemen bir şey daha eklemek gereklidir. Dünyanın kendi etrafındaki dönüşü esnasında tüm Güneş çevresindeki dönüş yolculuğunda da büyük bir değişim olmaktadır. Noktasal olarak hiç değişmeyen bir merkez etrafında dönmekten bahsedemeyiz. Hareket halinde olan Dünya Güneş çevresinde saatte 67.000 mil, yani, 107.200 km yol almaktadır.
1 dakikalık fark ile doğan ikizlerimizin durumuna geldiğimizde, onun doğumuna ortak olan tüm ameliyathane , doktor , anne ve doğacak olan çocuk Güneş çevresinde 1783 km daha ileri hareket etmiş olacaktır. Her ikisini hesaba kattığınızda asla 2 bebeğin aynı yapıya sahip olabileceğinden bahsedemezsiniz.

Dünya üzerinde hiçbir canlı, aynı yer ve konumunu uzayda bir kez daha elde edemeyecektir. Dünya kendi etrafında, Güneş etrafında ve sistem de kendine ait hızı ile kendi etrafında dönmekte ve evrende sürekli yerini değiştirmektedir. Diğer tüm değişkenleri de hesaba katarsanız, benzer kişilikleri yakalar iken, neredeyse insan sayısı kadar farklı burçsal yapı ve sonuç elde edersiniz.

Astrolojinin gerçekliği , bu anlamda astronomik veriler ile kaynaştığında olağanüstü sonuçlar ile kendini göstermektedir. Yukarıda verdiğim yaklaşık değerlere gelin birde dünya üzerinde dairesel bir yapıda doğan insanların haritalarına bakmak için gerekli zamansal farklılıkları ekleyelim.

Örnek olarak, ABD Doğu Standart Saati (EST) UT '5 saat, ABD Merkez Standart Saati (CST) UT 6 saat, ABD Dağ Standart Saati (MST) UT 7 saat ve ABD Pasifik Standart Saati (PST) UT 8 saattir.
Dünya bazı standard zaman dilimlerine bölünmüştür. Kabaca, 15° boylam aralıklarıyla 24 zaman dilimi yerleştirilmiştir Her zaman diliminin sınırları içerisinde günün saat ve dakikasını aynı olarak tanımlanır.
Hemen hemen tüm zaman dilimleriyle Greenwich arasında tam sayı saat farkları olmasına rağmen, farklı durumların söz konusu olduğu dilimler de vardır. Bunların arasında en ünlüsü Kuzey Amerika'da Newfoundland'de geçerli olan ve Greenwich zamanıyla arasında tek sayıda yarım saat olan dilimdir. Diğer örnekler İran, Afganistan, Hindistan, Nepal, Myanmar ve Orta Avustralya'dır.

Ne yazık ki bu sistem, tümünde olmasa da bazı zaman dilimlerinde mevsimlere göre uygulanan gün ışığından yararlanma saati ile daha da karmaşık bir hal almaktadır. Gün ışığından yararlanma saati yaz aylarında kullanılır ve Standart Saatten bir saat ileridir. Bu durumda ABD Doğu Standart Saati (EST) UT 4 saat, ABD Merkez Standart Saati (CST) UT 5 saat, ABD Dağ Standart Saati (MST) UT 6 saat ve ABD Pasifik Standart Saati (PST) UT 7 saat olur. Birleşik Devletler'de gün ışığından yararlanma saatini kullanmayan bölgeler sadece Hawaii ve Arizona eyaletleri ile Indiana eyaletinin büyük kesimidir Indiana'da durum karmaşıktır. Indiana'nın büyük çoğunluğu yıl boyunca Doğu Standart Saati'ni kullanırken sınıra yakın bölgeler komşu eyaletin saatini kullanmakta ve gün ışığından yararlanma saatini de uygulamaktadırlar.
Zaman dilimleriyle ilgili bir başka oluşum da, Greenwich'ten 12 saat uzaklıkta 180° meridyende, zaman dilimi yapısının ortasında bulunan Uluslararası Zaman Çizgisidir.

Yukarıdaki bilgilere tekrar kısaca baktığımızda, bir ameliyathane masasında 2 bebeğini 1 dakika fark ile doğuran bir annenin , onu izleyen babanın ya da yakınların , ve ona destek olan tüm doktorların dünya üzerinde durdukları yerin değişmediği doğrudur. Fakat Astrolojik sonuçları veren tüm açısal etkilerin kaynakları olan hareket ve sürekli akış haline olmak kendini devam ettirmektedir.
Evrende ameliyathane yerini 1 dakikada çoktan, Güneş çevresinde yaklaşık 1780 km, kendi etrafında da 28 km değiştirmiştir.

Bu da 2 bebeğin aslında 28 km ara ile doğmuş olması anlamına gelir. Anne ilk bebeğini 28 km geride bırakmıştır.

Bu yüzden doğum saatinizin bilinmesi çok önemlidir. Doğum saatlerindeki 4 dakikalık opsiyon, pek çok Astroloji ile ilgilenen kişi tarafından bilinir. Eğer saatler ile ölçülen farklar ile doğum saatinizi bilebiliyorsanız, 1 saat fark ile yaklaşık 1666 km uzakta bir yerde doğmuşçasına hesap edilen bir harita üzerinde öngörü almak zorunda kalırsınız. 1 dakikalık farkın bile 28 km uzakta doğmuşsunuz gibi düşünülmesine neden olursa, hayati kararlarda Astrolojik verilerin ve doğum saati bilgilerinizin doğruluğunun ne kadar önemli olduğunu görebilirsiniz.

 

Astrolog Oğuzhan Ceyhan
(Her hakkı saklıdır)



Diğer Bilgiler



ESMALAR VE MANTRALAR

ESMALARIN VE MANTRALARIN İŞE YARAMASININ SIRRI
Oğuzhan Ceyhan 


MANTRA ESMA LEV LEMUD DİSİPLİNLİ RUHSAL ÇALIŞMALARIN ALTINDA YATAN SIR
Titreşimlerin Sırrını Çözen Kainatın Sırrını ...
Yazının devamı



ASTROLOJİ MEZUNİYET NOT'UM

Mezun olan tüm ögrencilerimki bendeki mezuniyet erdem ve ahlaktır hepiniz öylesiniz ders bilmekle mezuniyete inanmam ben yeni yolunuz açık olsun.....HEPİNİZ ögrenciler yetiştirin bilginizle donatın -onları ...
Yazının devamı

Tüm hakları saklıdır. © 2015 Ayşe Balın